Superior XP 979 představuje vrchol v kategorii karbonových hardtailů, navržený pro závodníky a nadšence do horských kol, kteří hledají kombinaci lehkosti, rychlosti a technické dokonalosti.

 

Karbonový Rám

Srdcem tohoto kola je jeho lehký karbonový rám vyrobený z vysoce kvalitního materiálu. Tento rám, navržený s důrazem na maximální rychlost a tuhost, zaručuje rychlou akceleraci a minimální ztrátu energie. Jeho pokročilá geometrie je ideální jak pro maratonské tratě, tak pro celodenní vyjížďky.

 

Pohon Shimano XT/SLX

Pohon kola zajišťuje kombinace komponentů XT a SLX od Shimana. Tato 1x12 sestava poskytuje vysoký výkon bez kompromisů, což je ideální pro různé terény a závodní podmínky.

 

Hydraulické Kotoučové Brzdy Shimano

Bezpečnost je klíčová, a proto je XP 979 vybaven kvalitními hydraulickými brzdami Shimano s Flat mount. Tyto brzdy nabízejí vysokou účinnost a jsou neocenitelné při sjezdech a technicky náročných úsecích.

 

Odpružení RockShox SID

Pro zajištění optimálního výkonu na XC tratích je kolo vybaveno vidlicí RockShox SID se zdvihem 100 mm. Tato vidlice umožňuje kolům zůstat rychlým a zároveň efektivně zvládat překážky a sjezdy.

 

Specifikace

Superior XP 979 splňuje normy ISO 4210-2 a ASTM 3, což znamená, že je připraveno pro náročné off-road jízdy a skoky do 61 cm. S touto specifikací, včetně kvalitního odpružení, pohonu a brzd, je XP 979 ideálním partnerem pro závodníky i pro ty, kteří hledají kvalitu a výkon pro své dobrodružství v přírodě.

 

Kola a Pláště

XP 979 je osazeno lehkými a rychlými koly DT Swiss X1900 Spline ve standardu BOOST, doplněnými bezdušovými plášti Schwalbe Racing Ralph a Racing Ray. Tato kombinace nabízí skvělý poměr trakce a rychlosti.

 

Kokpit a Komponenty

Kolo je vybaveno kokpitem značky ONE Race, včetně sedla Fizi:k Terra Aidon X5 a karbonové sedlovky, což zajišťuje pohodlí a kontrolu při jízdě.

 

Superior XP 979 je vynikající volbou pro závodníky i rekreační cyklisty. Nabízí skvělou kombinaci lehkosti, rychlosti a technické dokonalosti, což z něj dělá ideálního parťáka jak na XC závody, tak na celodenní projížďky přírodou. Jeho vynikající výkon a kvalitní komponenty zajišťují, že na tomto kole budete vždy připraveni na všechny výzvy.