Elektrokolo Corratec Life CX7 12S Connect ABS e je navrženo pro pohodlnou a bezpečnou jízdu ve městě i na lehkých terénních trasách. Srdcem tohoto kola je výkonný středový motor Bosch Performance CX Smart System s točivým momentem 85 Nm, doplněný o baterii Bosch Power Tube 750Wh, která zajišťuje dojezd 120 - 150 km (Eko mód). Díky vzduchové vidlici Suntour a brzdovému systému s ABS si užijete komfortní a kontrolovanou jízdu v jakýchkoli podmínkách. S 12 rychlostním převodovým systémem SRAM SX Eagle a dalším vybavením je toto elektrokolo perfektním společníkem pro každodenní dojíždění i pro průzkum nových tras o víkendech.

Nosnost až 180 kilogramů 

Kola Corratec z řady LIFE s nosností až 180 kg jsou ideální pro široké spektrum uživatelů, kteří hledají spolehlivé a robustní elektrokolo. Tato vysoká nosnost je zvláště přínosná pro těžší jezdce, kteří často nemohou najít kolo, které by bezpečně podporovalo jejich váhu.

Díky vyšší nosnosti je také možné bez obav převážet větší náklad, což ocení ti, kdo chtějí na kole přepravovat například nákup nebo využívají kolo pro každodenní dojíždění do práce s taškami či nákupy.

Další výhodu je, že jsou elektrokola Corratec LIFE jsou designována jako E-Bike SUV, což znamená, že jsou vhodná jak pro jízdu ve městě, tak pro výlety mimo zpevněné cesty.

Vysoká nosnost a robustní konstrukce těchto kol také znamená, že jsou vhodná pro jezdce, kteří chtějí mít na kole další vybavení jako jsou košíky, brašny nebo dětské sedačky. Corratec LIFE tak představuje všestranné a odolné řešení pro každého, kdo hledá elektrokolo s výbornou nosností, dlouhým dojezdem a schopností zvládnout různorodé terény.

 

Motor Bosch Performance CX Smart System

Aktuálně nejlepší z modelové řady Bosch - Performance CX Smart System. Středový motor Bosch CX prošel drobnými úpravami, které však nezvýšily jeho výkon. Kroutící moment zůstal na skvělých 85 Nm a maximální výkon na 850 W. Změny proběhly hlavně v komunikaci celého systému pohonu, který umožnil zapojení až 750 Wh baterie.

Bosch je pravděpodobně nejznámějším motorem používaným v elektrokolech. Důvody jsou dva. Je to známost značky Bosch obecně (aku nářadí, atd) a fakt, že v době nástupu elektrokol existoval pouze Bosch nebo "levný asijský šunt". Dnes je Bosch jeden z více renomovaných výrobců motorů (Yamaha, Shimano, Brose či Panasonic)

2,9 kg
kroutící moment 85Nm
výkon, spolehlivost, životnost

Baterie BOSCH PowerTube 750 Wh

Vlajkovou lodí mezi bateriemi Bosch je PowerTube 750. Plně integrovaná baterie se skládá z článků Li-Ion (36V / 750 Wh / 21,1 Ah). Baterie na jedno nabití zvládne ujet vzdálenost 120 až 150 km (Eko mód). Samozřejmě velmi závisí na profilu trati, váze jezdce, využití způsobu asistence a dalších proměnných.

Baterie je vybavena BMS deskou, která chrání baterii před přehřátím, podbitím nebo přebitím. Baterii je možno nabíjet přímo v kole, nebo kdekoli v pohodlí domova (po demontování z kola). Zcela vybitá baterie se dobije za cca 6 hodin.

hmotnost 4,4 kg
dlouhá životnost
dojezd 120 - 150 km (Eko mód)

Závěrem lze říci, že elektrokolo Corratec Life CX7 12S ABS je skutečným mistrovským dílem, které nabízí harmonickou kombinaci výkonu, stylu a funkčnosti. Od výkonného motoru Bosch až po brzdy s vylepšeným ABS a prémiové komponenty je toto elektrokolo špičkovou volbou pro jezdce, kteří hledají výjimečnou cestu v jakémkoli terénu.

CORRATEC
Firma Corratec je jeden z největších Evropských výrobců jízdních kol a elektrokol. Corratec udává trendy ve výrobě jízdních kol a elektrokol již desítky let. Historie se táhne od roku 1990. Než jdou nové modely do produkce, testuje je osobně majitel Corratecu a vášnivý cyklista Konrad Irlbacher, který rozhoduje, zda je vše v pořádku a novinky mohou do výrobního procesu. V této kategorie Corratec opravdu vyniká a není se čemu divit.

https://www.kerda.cz/ehorska-275-damska/10936-704241-corratec-life-cx7-12s-connect-abs-e-2024-4043184567903.html#/23-velikost_kola-m/37-velikost-42