Značka Rozzo je synonymem pro excelenci a kvalitu v oblasti jízdních kol s více než třicetiletou tradicí v České republice. Její zakladatel, Jaromír Hrubý, dal této značce jméno inspirované italským slovníkem, což odráží jeho vášeň pro italskou rámařskou školu.

Příběh Rozzo začal v 80. letech, kdy Jaromír Hrubý snil o jízdním kole s označením F1 od značky Favorit. Když se mu ho nepodařilo získat oficiálně kvůli absenci registračního statusu cyklisty, rozhodl se, že si své vysněné kolo postaví sám. Tím začala jeho dlouhá cesta do světa vlastního výroby kol. V devadesátých letech převzal firmu po legendárním rámaři Františku Babickém a začal stavět rámy pro renomované značky jako Favorit, Pells a Festka. Postupně se přesunul od ocelových rámu ke karbonovým, přičemž se stal jedním z prvních v České republice, kdo začal experimentovat s tímto materiálem. Dokonce vyvinul vlastní systém vícekomorového rámu, který kombinuje skvělé vlastnosti s vysokou odolností.

 

 

 

 

Kola Rozzo nejsou masově vyráběnými produkty, ale každé z nich je originálním uměleckým dílem. Odhaduje se, že na vytvoření každého karbonového rámu stráví Jaromír Hrubý přibližně 60 až 80 hodin, a to ještě před tím, než dojde na kompletaci a lakování.

Rozzo je známé tím, že na jeho rámech jezdí nadšenci z celého světa, včetně známých osobností jako Mark Levinson, který zvučil koncerty The Beatles a festival Woodstock, nebo české špičky jako Lada Kozlíková, Martina Sáblíková, Ondřej Sosenka a Martin Matula.

V roce 2019 se Jaromír Hrubý spojil se společností JMC Trading a představil sériově vyráběná kola pod značkou Rozzo, což umožnilo široké veřejnosti získat přístup k těmto kvalitním produktům. Rozzo je značka, která vychází z dlouholeté tradice a zkušeností, a nyní je dostupná i pro rekreační cyklisty, kteří chtějí zažít jedinečnou jízdní zkušenost na kolech s historií a renomé značky Rozzo.