Pokud jste vášnivým cyklistou závodníkem, určitě víte, jak důležité je mít správnou obuv, která vám umožní dosáhnout maximálního výkonu. Špičková závodní obuv Shimano S-PHYRE s novou gumovou podrážkou ULTREAD XC přichází s inovativními technologiemi a vlastnostmi, které vám zajistí přilnavost na závodní úrovni a dokonalý komfort. V tomto článku se podíváme na klíčové vlastnosti této obuvi a proč byste ji měli zvážit pro své závodní potřeby.

1. Gumová podrážka ULTREAD XC:

Nová gumová podrážka ULTREAD XC je navržena tak, aby poskytovala vynikající přilnavost na různých površích a podmínkách, se kterými se při závodech můžete setkat. Bezpečná a spolehlivá trakce vám umožní plně se soustředit na jízdu a závodit s jistotou.

 

2. Surround wrapping technologie:

Díky technologii Surround wrapping se obuv přizpůsobí tvaru vašeho chodidla, poskytující optimální střih a pohodlí. Tento individuální a přizpůsobivý design minimalizuje možnost tření a otlaků, což je zásadní při dlouhých a náročných závodech.

 

3. Precizní upínání BOA® L6:

Zapínání pomocí dvou BOA® L6 systémů umožňuje přesné a požadované upnutí boty na vašem chodidle. Tento systém je snadno nastavitelný i během jízdy, což vám umožní rychle reagovat na změny a zajistit ideální podporu a fixaci.

 

4. Ultra tuhá a lehká mezipodešev:

Mezipodešev vyztužená uhlíkovými vlákny poskytuje optimální tuhost a přenos energie při každém šlápnutí. Tento lehký materiál zvyšuje efektivitu jízdy a snižuje váhu obuvi, což je zásadní pro závodní výkonnost.

 

5. Důraz na tuhost a technologii Shimano Dynalast:

Index tuhosti na úrovni 9 jasně ukazuje, že tato obuv je určena pro vášnivé závodníky. Navíc, technologie Shimano Dynalast optimalizuje ergonomii a využívá síly šlapání a umožňuje efektivní přenos energie na pedály. To znamená, že každý váš šlapání je plně využito a přeměněno na pohyb vpřed s minimální ztrátou energie.

 

6. Doporučené pedály PD-M8100:

Pro dosažení optimálního výkonu se doporučuje kombinovat tuto závodní obuv s pedály Shimano PD-M8100. Tyto pedály jsou navrženy s důrazem na tuhost, lehkost a účinnost, což zajišťuje dokonalou synchronizaci s obuví S-PHYRE a maximalizuje vaše výkony.

 

7. Pohodlný a odolný materiál:

Svrchní materiál obuvi kombinuje syntetickou kůži a síťovinu, což zajišťuje optimální odolnost, pružnost a prodyšnost. Vaše nohy zůstanou suché a pohodlné i při dlouhých a náročných závodech.

 

8. Důležitý tip ohledně velikosti:

Je důležité si uvědomit, že velikost treter Shimano je obvykle o číslo menší než běžně nošená velikost. Doporučujeme proto zvolit tretry o číslo větší, aby byla zajištěna správná a pohodlná vestavění.

Závodní XC obuv s DNA S-PHYRE od Shimano přináší inovativní technologie a prvotřídní vlastnosti, které jsou klíčové pro závodníky hledající maximální výkon. S novou gumovou podrážkou ULTREAD XC, Surround wrapping technologií, precizním upínáním BOA® L6 a dalšími vlastnostmi je tato obuv připravena posunout vaše závodění na novou úroveň. Nezapomeňte také vzít v úvahu důležitý tip ohledně velikosti při výběru obuvi. S Shimano S-PHYRE se můžete spolehnout na optimální výkon, komfort a přilnavost, abyste dosáhli svých nejlepších výsledků na závodní trati.